home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Twee weken Kenia
Edukans Actieplatform
Wanneer je de afgelopen 2 weken de berichtjes gelezen hebt die door de verschillende deelnemers van de Edukans reis geschreven werden,...

Twee weken Kenia

Wanneer je de afgelopen 2 weken de berichtjes gelezen hebt die door de verschillende deelnemers van de Edukans reis geschreven werden, ben je aardig op de hoogte van wat wij daar gedaan hebben.

Het was een bijzonder leerzame reis. Ik heb veel geleerd van de Keniaanse docenten, over hun leven en over het schoolsysteem. 

De actieve werkvormen die wij de Keniaanse docenten kwamen aanleren, ga ik zelf ook gebruiken. Sommige kende ik al wel, andere nog helemaal niet. Dus het was niet aanleren maar samen leren. Dit zorgde voor een gelijkwaardigheid waar ik blij van werd. 

Tijdens de 8 dagen op Chebonet Primary School, heb ik docenten gefilmd voor Edukans. Ik ben begonnen met op de eerste dinsdag te filmen. Daarmee had ik filmpjes van het beginpunt. Tijdens de dagen die volgden heb ik nog meer stukjes van de lessen gefilmd waardoor er een verhaal ontstond van de groei van de kennis van de actieve werkvormen. Super leuk om te maken en super leuk om die groei te zien!

Op de foto's hieronder zie je mij met Catherine. Zij was het hardst aan het leren, ze wilde alle werkvormen onder de knie krijgen in die dagen dat wij er waren.

Ondanks dat ik inmiddels weer in Nederland ben, zal ik de komende tijd stukjes schrijven op deze pagina. Overdenkingen, dingen die ik geleerd heb, die wij gedaan hebben. Mooie foto's die wij gemaakt hebben, want dat zijn er nogal wat! 

Groetjes,

Sascha

Media bij bericht (1)

Reacties (4)

 • Charlotte (LRC)
  11 maanden geleden
  Wat super om te lezen! Laten we na de vakantie op school een keertje koffiedrinken, ben heel benieuwd. Fijne vakantie nog verder!

  Reactie rapporteren

 • Sascha
  11 maanden geleden
  Gezellig!

  Reactie rapporteren

 • Diny
  11 maanden geleden
  Wat een leuke en een in heel veel opzichten leerzame ervaring, Sascha. Dit past jou helemaal!!

  Reactie rapporteren

 • Jeanine
  11 maanden geleden
  Onvergetelijk!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen